Evlilik Öncesi ve Flört

sevgi-yayarak-korkularinizi-yenin-3739599_1953_300

Genç Bir Adem Diyor ki...


Türkiye' de son on yılda 1 milyon 75 bin kişi boşanmış. Bence tam 1 milyon 75 bin kişi göz göre göre evlenmeden önce boşanmış. Sebebi ise ne zaman evleneceğimizi bilmememiz. Doğuda erken evlenirken, batıda daha geç evlendiriliyorlar. Hangisi doğru olan diye soracak olursak bence ikisi de yanlış. Çünkü her ikisinde de çevreye uyum sağlamaya çalışılıyor.



Yaşıyoruz zannına kapılmak için çevremizdeki insanların koyduğu kurallar ile yaşıyoruz.Nasıl düşünmeleri gerektiği değil, ne düşünmeleri gerektiği öğretilmiş bu gençler hep yanlış adım atmaya mahkum oluyorlar. Bence evlilikte erken yada geç diye bir kavram yoktur. Sadece doğru zaman ve yanlış zaman vardır.

Bu ise seneler yahut aylar ile değil ' nefs' ile ölçülür. Nefs ne zaman olgunlaşmış ise o zaman evlenilmesi icap eder zannımca. Adam diyor ki " Biz zaten birbirimizi yeterince tanıdık, ben yıllardır bu anı bekliyorum". İşte mesele kaç sene oturup konuştuğun ya da beraber kaç kahve içtiğin değil. Mesele oturup konuşurken aklın nerede idi ? Bir oran vermek yanlış olur ama adamların çoğu cinsel ilişkiye girme anını bekliyorlar. Ve işte o yıllarca geçirdiği vakit koskocaman bir sıfıra dönüşüyor.

Çünkü ikisi de birbirini aslında hiç dinlememişti. Bir dayım var bu sene otuzuna bastı. Henüz evlenmedi. Çok yakışıklı, bir bakan bir daha bakıyor. Ve çok fazla kızla ile çıkmışlığı var. " Dayı sevgililer aralarında ne konuşurlar böyle saatlerce diyorum, dayım ile arkadaş gibi olduğum için rahat cevap veriyor ve diyor ki: "Ne konuşacağız yeğenim, 'işte aşkım burnun ne tatlı, alt dudağın gerçekten çok şeker' sonra kız hayasız bir şekilde cevap veriyor : 'Yaaa sen şeker sever misin?' felan filan."

Bunu genellemek yanlış olur ama bir arkadaşıma daha sordum:" Yok oğlum biz öyle şeyler konuşmuyoruz" dedi. "Ne konuşuyorsunuz" dedim. Düşündü ve gülerek cevap verdi : "İşte bugün sporda nerelerini çalıştırdın, aşkım diye soruyor ben de gösteriyorum." dedi, kusacaktım.
high quality replica rolex are doing promotion.

Konuya dönecek olursak. Yıllarca konuşulan hiçbir şey yok. Bu güne kadar acaba kaç çift birbirine evlenmeden önce "yağmur yağınca ilk aklına gelen şey nedir bir tanem " diye sormuştur. Bu cevaba hangi delikanlı yürek "ayakkabısı olmayan , dışarıda kalmış çocuklar" diye cevap vermiştir.

Bir insanı tanımak için bu soruları sormak değil aslında bu soruların cevabını evlenmeden önce tavırlarından anlayarak bulmak gerekir. Biz değil bu sorunun cevabını bulmayı, böyle bir sorunun varlığından bile haberdar değiliz. Nefsi tatmin için yapılan evlilik, nefs tatmin olduğu vakit erimeye başlar. Ve yıllarca bu insanlar birbirlerinin güzel yanlarını görmeye çalıştıkları için evlenince soğurlar o kişiden. Çünkü hiçbir şeyin aslı hayali kadar güzel değildir. Ve hiç görmek istemediğimiz nahoş yanlar ortaya çıkmaya başlar.

Tabii ki de cinsellik örnek vermek gerekirse bence evliliğin cennetidir. Lakin namazı dahi cennet için kılanlar ziyandadır buyrulmuyor mu ? Bazen bir evliliğe beş dakikada karar verilebilir. Eğer çiftler gerçekten birbirinde Allah'a yaklaşmanın yolunu görüyorlarsa... Eğer çiftler nefsi duygularını aşmış , göz göze gelince tarifsiz bir şekilde yürekleri inliyorsa işte odur aradığın kişi.

Bir de evlenirken kusursuz bir eş ummayın. Beklentinizi düşürün ve yaptığı en ufak güzellik bile gözünüze hoş gelsin. İstatistikler, görücü usulü evliliklerin daha uzun sürdüğünü gösteriyor. Sebebi ise, evlendikleri günden itibaren yeni tanıştıkları için sürekli birbirlerinin güzel yanlarını görmeye çalışıyorlar. Yanlışları görünceye kadar çoluk çocuğa karışıp o yanlışları da görmezlikten geliyorlar. Oysa sekiz sene görüştükten sonra evlenenler tanıyorum, iki sene sonra boşanmışlar, neden ? Şimdi sevgili iken buluştuğunuzda hep en güzel kıyafetler giyiniliyor, parfümler sürülüyor. how much r sex dolls?
Adamın ne zaman parası olursa o zaman buluşuyorlar ve hayal dünyalarında evliliği de öyle zannediyorlar. Evleninceye kadar birbirlerinin tüm güzelliklerini gördükleri için artık hiçbir şey onları etkilemiyor. Ve hatalar ilk günden itibaren göze çarpmaya başlıyor. Düğünlerini şaşalı yaptıkları için ele güne karşı mahcup olmamak için iki sene idare ediyorlar. Görücü usulü olmasa da birbirimizi kusursuz sanmamamız gerekiyor ve her gördüğümüz hatasında pes etmememiz gerekiyor. Sonuçta bizde hatasız değiliz.

mystical diamond art was brought about while looking for affordable diamond paintings online.






 


Bunlar da ilginizi Çekebilir

6 Yorum Yorum Yaz

Yorum Yaz