İnternetten alışveriş yaparken dikkat!

İnternetteki sitelerden kredi kartıyla yapılan alışveriş miktarı her geçen gün artıyor. Uzmanlar, dolandırıcıların sanal alemde de yoğun bir şekilde faaliyet gösterdiğine dikkati çekerek, herkesin bildiği, 'güvenilir' internet sitelerinin tercih edilmesini ve kesinlikle internet kafe gibi halka açık bilgisayarlardan, internet aracılığıyla alışveriş yapılmamasını tavsiye ediyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü, kredi kartı dolandırıcılığı ve internetten alış veriş yapmayla ilgili bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "Bağlandığınız sitenin gerçekten alışveriş yapmak istediğiniz site olduğundan emin olunuz. Bazı siteler gerçeğine çok benzer url adresleri ve dizaynlarıyla yanıltıcı olabilirler. Sitenin güvenlik poliçesinin varlığını kontrol ediniz (SSL gibi). Zorunlu olmadıkça kredi limiti yüksek kartlarınızı İnternet alışverişlerinde kullanmayınız. İnternet alışverişi güvenliği için alışveriş yapan kart hamilinin kimliğini kontrol edin.

Kredi kartının arkasındaki imza ile slipin arkasındaki alış-veriş yapan şahsın imzasını kontrol edin. Şüphelendiğinizde bankasını arayın. Kart güvenlik özelliklerinde bir bozulma olup olmadığını kartın son kullanma tarihinin geçip geçmediğini kontrol edin. Kartın güncel BUL'da olup olmadığını kontrol edin. Kart hamiline satış belgesinin bir kopyasını verin" denildi.

Kredi kartı dolandırıcılıklarına da dikkat çekilen açıklamada, internet siteleri ya da firmaların güvenli bile olsa, kart bilgilerini ele geçiren bir başkasının alışveriş yapabileceğine dikkat çekildi. Açıklamada, kredi kartlarında doğum tarihi, hesap-müşteri numarası, nüfus cüzdanı numarası, ardışık sıralı sayılar, telefon numarası ya da işyeri sicil numarası gibi kolay ulaşılabilir şifrelerin kullanılmaması gerektiğine vurgu yapıldı.


Bunlar da ilginizi Çekebilir

0 Yorum Yorum Yaz

Yorum Yaz