Kadınlara İyilik mi Bu Şimdi?

Şefkat-Der, genç kızlara ve ailelerine çeyizlerine silah koymaları çağrısında bulundu ve "Artık kadınlar silahlı mücadele başlatacak" dedi. Ancak silah karşıtı dernekler ve kadın hakları savunucuları bu öneriye "Sorunları daha da artırır" diyerek karşı çıktı.

Artan kadın cinayetlerinin durdurulamaması, devlet koruması altındaki kadınların bile cinayetlere kurban gitmesi üzerine Şefkat-Der; çok tartışılacak bir çağrı yaparak "Kızınızın çeyizine silah koyun" dedi. Yakında şiddet kurbanı kadınlar için atış poligonlarında silah eğitimi vermeye başlayacaklarını söyleyen Şefkat-Der Başkanı Hayrettin Bulan, bu eğitimin organizasyonunda aktif olarak yer alacaklarını da açıkladı. Kadınlara "Araç sürmeyi öğrenmek istediğiniz kadar silah kullanmayı da öğrenmelisiniz. 18 yaşını dolduran her genç kadın silah edinmeli ve kullanmak konusunda kendisini geliştirmeli" diyen Bulan, bunun bütün kadınlara fayda sağlayacağına inandığını söyledi. Devletin kadın cinayetlerini seyirci kaldığını iddia eden Bulan,

"Eğer devlet insanını korumuyorsa, tedbirini almıyorsa insanlar kendini korumak zorunda" dedi. Şefkat-Der'in Türkiye'nin dört bir tarafında atış poligonlarıyla anlaşarak silah kullanma eğitimi başlatacağını söyleyen Hayrettin Bulan sözlerini şöyle sürdürdü: "Şiddet mağduru, eski eşleri tarafından ölümle tehdit edilen kadınlar kendileriyle benzer durumdaki kadınların tek tek katledildiğini gördükten sonra artık silahlı mücadele başlatıyor. Kadın katliamlarına isyan eden kadınlar ve erkekler de bu oluşuma katılacak."

AV TÜFEĞİ TEŞVİKİ

Atış poligonlarındaki eğitimlerden sonra kadınları taşıma ruhsatlı silah temin etmeye teşvik edeceklerini, avcılık sertifikasıyla av tüfeği almaları telkininde bulunacaklarını belirten Bulan "Devlet görevini yapana kadar, potansiyel katiller de öldürme fikrinden uzaklaşana kadar, her türlü adli-idari tedbirlerin yanında kadınlara nefsi müdafaa haklarını kullanmaları yönünde eğitimler vereceğiz. Göz göre göre gelen cinayetlere, en başta öldürülmeyi bekleyen kurbanların razı olmasını beklemeyin.

Durduk yerde kimseye silahlanmaz, korkuları olanlar buna başvurur" dedi. Şiddet yaşamayan kadınların bile bir gün başıma gelir ihtimaliyle yasal olarak herkese açık atış poligonlarında silah eğitimi alması gerektiğine inandığını söyleyen Bulan, hatta bütün kadınların evlenmeden önce silah kullanmayı iyi bilmesi gerektiğini savundu.

Erkek mantığıyla aynı

Şefkat Der'in önerisi Umut Vakfı'nın Yönetim Kurulu üyesi Ayhan Akcan tarafından "şiddeti şiddetle çözmek" olarak değerlendirildi. Evde silah bulundurmanın, silah sahibi olmanın tecavüzleri, gaspları ve aile içi çatışmaları geri dönüşü olmayan bir şekilde artırdığını söyleyen Akcan, "Problemi silahla çözmek erkek mantığıyla çözmekle eşdeğer. Üstelik ilkel, hukuk dışı ve çağ dışı" dedi. Akcan, "Bu yöntem kadınları erkekleştirir"dedi.

YENİ SORUNLAR YARATIR

Kadın hareketinin önemli isimlerinden Avukat Hülya Gülbahar da Şefkat Der'in daha önce yaptığı savunma sporları eğitiminin yerinde olduğunu hatırlatarak şunları söyledi: "Oysa silah, başlı başına bulunduranı başta kendisi olmak üzere etrafındaki herkes açısından tehlikeli hale getiren bir öneri. Bir insanın elinde ya da belinde silahla en doğru kararları vereceğini düşünmek büyük bir hata. Kadınları silahlandırmak yeni sorunlar yaratır."

Sabah Gazetesi

 


Bunlar da ilginizi Çekebilir

0 Yorum Yorum Yaz

Yorum Yaz