Kocayı Protesto Çağrısı

Şefkat-Der, kadın erkek eşitliğinin her alanda sağlanması amacıyla Türkiye ve tüm dünyada eş zamanlı olarak 41 gün süreli cinsel ilişkiye girmeme ev işi, yemek, ütü yapmama grevi çağrısında bulundu.

 

Konya Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan, yaptığı yazılı açıklamada, kadın cinayetlerinin göz göre göre gelmesi, katillere tahrik indirimi iyi hal indirimi yapılarak adeta cinayetlere hak verip ödül gibi cezalarla cinayetlere teşvik edilmesini, şiddet uygulayanların tutuksuz yargılanmasını, kadınlara tecavüzü protesto etmek, kadın cinayetleri kadına şiddet taciz tecavüz olaylarını sonlandırmak için yürütme, yasama, yargı organlarının görevlerini tam olarak yapmaya teşvik etmek ve erkek egemen zihniyetteki çarpıklıkların adaletsizliklerin düzelmesi, kadın erkek eşitliğinin her alanda sağlanması amacıyla; 1 Mayıs 2013 itibariyle Türkiye ve tüm dünyada eş zamanlı olarak 41 gün süreli cinsel ilişkiye girmeme ev işi, yemek, ütü yapmama grevi çağrısında bulundu.

Bulan, bu grevde çeşitli risklerin olacağının da bilincindeyiz. Mesela cinsel greve dayanamayan erkekler tecavüzlere yeltenebileceklerdir, hatta bazıları tecavüz edeceklerdir. Gerçekleşebilecek tecavüzleri de bu grev kararına bağlamamak gerek. Zaten şiddet uygulayan erkeklerin çoğu aynı zamanda tecavüzcüdürler de. Bu duruma karşı kadınların kanuni haklarını aramalarını, suç duyurularında bulunmalarını teşvik etmenin yanında meşru savunma hakları ile ilgili de kendilerini korumaları çağrısında bulunacağız. Türkiye'de kadını yaralamanın cezası ceza kanununa göre 1 yıldan başlıyor. Bu yaralama eşe karşı yapıldıysa ceza yarı oranında artırılıyor.(TCK Madde 86) Üstelik bu cezalar genelde hep erteleniyor, çoğu erkek hapishaneye bile girmiyor. Tecavüz olayındaysa ceza en az 7 yıldan başlıyor. Eşe yapılan tecavüzse yarı oranında artırılıyor.(TCK 102. Madde 2. Bent) cebir ve şiddetle tecavüz yapılıyorsa ceza yine artırılıyor. Ayrıca tecavüze uğrayanın ruh sağlığının bozulması da yine cezayı artırıcı bir neden olmaktadır. (en az 10 yıldan başlıyor) Eşe yapılan tecavüzün cezası yarı oranında artırılıyor. (11buçuk yıldan başlıyor) Fakat eşlerin tecavüzle ilgili şikayet etmesi şartı aranıyor. Bir çok kadın eşi tarafından cinsel ilişkiye zorlandığı, cebir şiddet uygulanarak tecavüze uğradığı halde şikayetçi olmaktan çekiniyor ve tecavüzcü eşin yaptığı adeta yanına kar kalıyor. İşte biz bu durumda olan yada olabilecek kadınların kesinlikle şikayetçi olmaları için de teşviklerde bulunacağız, adli idari hak aramalarında dayanışma içerisinde olacağız. Böylelikle bir çok şiddet meraklı tecavüzcü erkeğin de hapislere girmeleri de sağlanmış olacaktır ve bu cezalar ileriki aşamalarda caydırıcılık bakımından da faydalı olacaktır!

Bulan, grev çağrımıza özellikle kadın katillerine tahrik indirimleri iyi hal indirimleri yapıp, adeta cinayetlere hak verircesine teşvik eder ödül gibi tahrik indirimli iyi hal indirimli cezalar veren, şiddet uygulayan, ölümle tehdit eden erkekleri tutuksuz yargılayan hakimlerin eşlerinin hiç esnek olmadan tavizsiz katılmalarını özellikle istiyoruz.

Sosyal medyadan grev çağrımızı başlattık. Kadın cinayetleri, kadına şiddet, taciz tecavüz olayları, kadın erkek eşitsizliği sıfırlanana kadar her türlü mücadeleye devam etme kararlılığında olacağımızı bildiririz."

Kaynak: Haber7


Bunlar da ilginizi Çekebilir

17 Yorum Yorum Yaz

Yorum Yaz