Çocuklar şiddete karşı duyarsızlaşıyor!

çocuk şiddetOkul çağındaki çocukların büyük ilgisini çeken şiddet içerikli oyunların, önemli zararları da beraberinde getirdiği belirtildi.

 

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Çocuk Acil Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ahmet Güzel, şiddet içerikli oyunların küçük çocuklarda ciddi sorunlar çıkarabileceğini belirterek, "Bu tarz oyunlar çocuklarda gece korkularına ve şiddete karşı duyarsızlaşmaya neden oluyor" dedi.Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Çocuk Acil Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ahmet Güzel, şiddet içerikli video oyunlarının çocuklarda korku, mağduriyet duygusu ve şiddete karşı duyarsızlığa yol açtığını söyledi. Özellikle ailelerin, çocuklarının boş zamanlarında şiddet içerikli oyunlara karşı olan ilgilerini azaltmaları gerektiğini belirten Doç. Dr. Ahmet Güzel şöyle dedi: "Eğer bir oyun içerisinde 1'den fazla şiddet sahnesi var ise, 1 dakika içerisinde 4- 6 kez şiddet içerikli bir sahneyi oyun içerisinde görüyorsanız ve oyunun içerisinde meydana gelen şiddetin karşılığında bir ödüllendirme konusu söz konusu ise, çocukların bu tarz şiddet içerikli oyunlara ilgisi artmakta. Bu şiddet içerikli oyunlar küçük çocuklarda korku hissinin oluşmasına neden oluyor. Özellikle de gece korkularının meydana gelmesini sağlıyor. Daha sonraki dönemlerde çocukların şiddete karşı duyarsızlaşması ve şiddete karşı mağduriyet duygusunun her zaman ön planda olmasını sağlamakta."

'ÇOCUKLARINIZA YETERLİ ZAMANI AYIRIN'

Bu tarz oyunlardan çocukların uzak tutulması gerektiğini vurgulayan Doç. Dr. Ahmet Güzel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aile içerisinde anne ve baba ile birlikte yapıcı oyunlar oynamak çok önemli. Bu sayede çocuğun anne ve babaya daha fazla yaklaşması, ev içerisindeki diyaloğun artması, çocukların toplumla ve aile ile iç içe yeni bir şekilde hayata bakması sağlanabilir. Çocuklarınıza yeterli zamanı ayırırsanız, şiddet içerikli oyunların etkilerini çocuklarınızın üzerinden atmış olursunuz. Her zaman için çocuklarınızla aile içerisinde paylaşımcı oyunları tercih edin."

 

Kaynak: DHA


Bunlar da ilginizi Çekebilir

0 Yorum Yorum Yaz

Yorum Yaz