Bebeklere besinler ayrı ayrı yedirilmeli

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Ünitesi Başdiyetisyeni Kibar Gültekin Kurt, yaptığı açıklamada, bebeklerde ek besine yedinci aydan itibaren başlanması, ilk besinler arasında ise yoğurt, meyve suyu gibi gıdaların olması gerektiğini belirtti.

Ek besinlerden günde sadece birinin verilmesini öneren Kurt, ''Bu besinler bir tatlı kaşığı kadar ve başka bir gıdayla karıştırılmadan, bebek açken verilmeli'' dedi. Kurt, bebeklerin beslenmesinde ilk yapılması gerekenin, tadını tanıması ve sevmesi açısından besinlerin tek tek verilmesi olduğunu vurguladı.

En çok yapılan beslenme yanlışlarından birinin, kahvaltıdaki besinlerin karıştırılarak verilmesi olduğunu dile getiren Kurt, şunları kaydetti:

''Burada asıl hedef bebeği beslemektir ancak bebeğiniz yetişkinler gibi her besini ayrı ayrı yiyebiliyorsa, böyle yedirmeye devam edilmelidir. Çünkü en doğru beslenme şekli budur. Ama çocuk besinleri tek başına almıyorsa, tadı birbirine uyumlu olan yiyecekler karıştırılarak da verilebilir. ''

Kibar Gültekin Kurt, ek besinlerin asla temel besin olan anne sütünün yerini tutmayacağını ve bunlar verilmeye başlandıktan sonra alerjen bir durumun gelişip gelişmediğinin de sürekli kontrol edilmesi gerektiğini aktardı.

Milli Gazete

 


Bunlar da ilginizi Çekebilir

0 Yorum Yorum Yaz

Yorum Yaz